Jogviszony igazolás helyett diákigazolvány az ügyintézéshez

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Tisztelt Hallgató!

 

2023. szeptember 1. napjától a 16. életévüket betöltött hallgatók esetében a tanulói, hallgatói jogviszony érvényes diákigazolvánnyal vagy az azt helyettesítő, OKTIG rendszerből kiállított QR kódos igazolással igazolható.

 

Az egyes családtámogatási, szociális és egyéb ügyek intézése során mindig érdeklődjön az eljáró szervtől, hogy milyen igazolást kell benyújtani, és ennek megfelelően járjon el. Amennyiben az ügyintézéshez érvényesített diákigazolványra lesz szüksége, és rendelkezik a korábbi félév még érvényes érvényesítő matricájával ellátott diákigazolvánnyal, ez minden bizonnyal használható lesz az ügyintézésben.

 

A 2022/2023-as tanév köznevelési érvényesítő matricája (piros színű) és a 2022/2023-as tanév II. féléves felsőoktatási érvényesítő matricája (sötét árnyalatú kék-bíbor színű) 2023. október 31. napjáig jogosít kedvezmények igénybevételére és a jogviszony igazolására.

 

Amennyiben az előző félévről (pl. passzív félév miatt) nem rendelkezik érvényesítő matricával, keresse fel a diákigazolvány ügyintézéssel foglalkozó kari, egyetemi egységet, hogy diákigazolványát érvényesítse. Amennyiben nem rendelkezik diákigazolvánnyal, mielőbb igényelje meg a tanulmányi rendszerben, és kérjen QR kódos igazolást.

 

A jogviszony külföldön történő igazolásához továbbra is az intézményben kiállított jogviszonyigazolásra lesz szükség.

 

A családok ügyintézésének egyszerűsítésben érintett törvények és kormányrendeletek kivonata

 

A családok ügyintézésének egyszerűsítésben érintett ügytípusok

 

Üdvözlettel,

 

Központi Tanulmányi Iroda

rovat: 
You shall not pass!