Egyéb

Jogviszony igazolás helyett diákigazolvány az ügyintézéshez

Tisztelt Hallgató!

 

2023. szeptember 1. napjától a 16. életévüket betöltött hallgatók esetében a tanulói, hallgatói jogviszony érvényes diákigazolvánnyal vagy az azt helyettesítő, OKTIG rendszerből kiállított QR kódos igazolással igazolható.

 

Az egyes családtámogatási, szociális és egyéb ügyek intézése során mindig érdeklődjön az eljáró szervtől, hogy milyen igazolást kell benyújtani, és ennek megfelelően járjon el. Amennyiben az ügyintézéshez érvényesített diákigazolványra lesz szüksége, és rendelkezik a korábbi félév még érvényes érvényesítő matricájával ellátott diákigazolvánnyal, ez minden bizonnyal használható lesz az ügyintézésben.

 

A 2022/2023-as tanév köznevelési érvényesítő matricája (piros színű) és a 2022/2023-as tanév II. féléves felsőoktatási érvényesítő matricája (sötét árnyalatú kék-bíbor színű) 2023. október 31. napjáig jogosít kedvezmények igénybevételére és a jogviszony igazolására.

 

Amennyiben az előző félévről (pl. passzív félév miatt) nem rendelkezik érvényesítő matricával, keresse fel a diákigazolvány ügyintézéssel foglalkozó kari, egyetemi egységet, hogy diákigazolványát érvényesítse. Amennyiben nem rendelkezik diákigazolvánnyal, mielőbb igényelje meg a tanulmányi rendszerben, és kérjen QR kódos igazolást.

 

A jogviszony külföldön történő igazolásához továbbra is az intézményben kiállított jogviszonyigazolásra lesz szükség.

 

A családok ügyintézésének egyszerűsítésben érintett törvények és kormányrendeletek kivonata

 

A családok ügyintézésének egyszerűsítésben érintett ügytípusok

 

Üdvözlettel,

 

Központi Tanulmányi Iroda

rovat: 

Diákhitel bankválasztási tájékoztató

Kedvezményes bankszámla nyitási lehetőség diákhitelt igénybe vevő hallgatók számára

 

A Diákhitel Központ Zrt. a közelmúltban nyílt pályázatot hirdetett a pénzintézetek körében, diákhitelekhez kapcsolódó kedvezményes számlavezetési szolgáltatások biztosítására.

 

A megállapodások értelmében az Erste Bank, a Gránit Bank, az MBH Bank, valamint az OTP Bank 2023. július 1-től, a folyósításra való jogosultság megszűnéséig és az azt követő egy évig, minden eddiginél kedvezőbb számlavezetési szolgáltatásokat biztosítanak a Társaságunknál új diákhitel szerződést kötő, illetve még folyósítási szakaszban lévő ügyfelei részére.

 

A kedvezményes Diákhitel Számlák minden lényeges elemükben (pl. számlavezetési díj, kártyadíj, készpénzfelvétel és utalás költsége) ingyenesek és számtalan további és jelentős kedvezményt biztosítanak.

 

A részleteket itt olvashatja el.

Diákhitel bankszámla választás

 

 

rovat: 

Simple Pay tájékoztatás leállásról

Tisztelt Hallgató!

 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2023. február 22-én (szerda) 00:45-től -  05:15-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt a SimplePay online fizetési rendszerének internetes kártyaelfogadási szolgáltatása szünetelni fog, ezért ezen időszak alatt a Neptunban a bankkártyás fizetés sem fog működni.

Amennyiben a jelzett időtartam után is kártyaelfogadási problémákat tapasztal, akkor kérjük jelezze azt a Simple Pay ügyfélszolgálata felé az ugyfelszolgalat@simple.hu email címen.

Megértését köszönjük!

 

Központi Tanulmányi Iroda

rovat: 

KTI ügyfélszolgálatának ünnepi nyitvatartása, ügyintézés

Tisztelt Hallgató!

 

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a Központi Tanulmányi Iroda ügyfélszolgálatának nyitvatartása az ünnepi időszakban a következők szerint alakul:

 

2022. december 19. (hétfő):                                    9-től 14 óráig
2022. december 20. (kedd):                                     9-tól 14 óráig
2022. december 21. (szerda):                                  9-tól 14 óráig
2022. december 22. (csütörtök):                                ZÁRVA
2022. december 23. (péntek):                                    ZÁRVA


2022. december 27-től 2023. január 8-ig                  ZÁRVA

 

Az ügyfélszolgálaton személyes ügyintézésre csak a time.pte.hu oldalon történő előzetes időpont foglalást követően van lehetőség.

 

Tájékoztatom, hogy a TAJ kártya igénylés a külföldi hallgatók számára, valamint a diákigazolvány igénylés az összes hallgató számára az országosan elrendelt közigazgatási szünet miatt 2022. december 21. és 2023. január 9. között szünetel.

 

Kérdés esetén ügyfélszolgálatunk az infokti@pte.hu e-mail címen vagy a 72/501-681-es telefonszámon áll szíves rendelkezésére.

 

Felhívom figyelmét, hogy 2022. december 22. és 2023. január 6. közötti munkanapokon ügyfélszolgálatunk e-mailben lesz elérhető. 2023. január 9-től a megszokott nyitvatartási rend szerint a time.pte.hu oldalon történt időpontfoglalást követően várjuk a hallgatókat.

 

A KTI minden munkatársa nevében kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánok!

 

 

Üdvözlettel:

 

 

Csukáné Jäckl Ildikó 

irodavezető

 

rovat: 

VÁLTOZÁS A BEFIZETÉSEK FELDOLGOZÁSÁBAN ÉVVÉGÉN

Tisztelt Hallgató!

 

Ezúton szeretném felhívni szíves figyelmét, hogy december második felében a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) az alábbiak szerint változik a befizetések rendje, s azok feldolgozási ideje.

 

Kérem, amikor a fizetési módok közül választ, a következőket vegye figyelembe:

  • a Szántó pénztárban valuta befizetésére az idei évben 2022. december 20-ig (kedd) van lehetőség;
  • a pénztárakban 2022-ben utoljára december 20-án (kedd) lesz lehetőség forint befizetésére;
  • a pénztárak az előzetes információk szerint 2023. január 9-én (hétfő) nyitnak;
  • 2022. december 22-től (csütörtök) a PTE bankszámlájára, illetve gyűjtőszámlájára utalt összegek Neptunba történő rögzítése a megszokottnál hosszabb időt vehet igénybe;
  • a Neptunban kiírt összegek teljesítése esetén kérjük ebben az időszakban részesítse előnyben a bankkártyás fizetési módot (Simple pay);
  • amennyiben gyűjtőszámlára utal, akkor a közleményrovatban a Neptun kódját szíveskedjen feltüntetni: NK-…………………… . Gyűjtőszámlás utalás esetén a 2022. december 27-ig elutalt összegeket tudjuk az idei évben az Ön gyűjtőszámla egyenlegén megjeleníteni.

 

Tájékoztatom, hogy 2023. január 9-től a befizetések Neptunban történő rögzítése ismét a megszokott rendben zajlik majd.

 

Kérdés esetén az ismert elérhetőségeken állunk szíves rendelkezésére.

 

Üdvözlettel:

 

Csukáné Jäckl Ildikó

irodavezető

rovat: 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egyéb csatornájára
You shall not pass!