Gólya Kisokos

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Gólya Kisokos

Kedves Elsőéves Hallgató!

Mindenekelőtt szeretnénk gratulálni a sikeres felvételihez. A Gólya Kisokost azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tanulmányok megkezdéséhez szükséges adminisztrációs feladatokban. 

Tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!

Központi Tanulmányi Iroda munkatársai

 


 

 


 

Beiratkozás

A sikeres felvételt követően a legfontosabb lépés a beiratkozás, mely a Neptun Tanulmányi Rendszeren (továbbiakban: Neptun) keresztül történik. A Neptunban kitöltött beiratkozási lapot le kell töltenie és kinyomtatva, aláírva le kell adnia a kari Tanulmányi Osztálynak.

További kérdés esetén kérjük, hogy szíveskedjen a kari Tanulmányi Osztályhoz fordulni az alábbi elérhetőségeken: 

 

AJK      |   info@ajk.pte.hu vagy https://ajk.pte.hu/hu/karunkrol/munkatarsak

ÁOK     |   tanulmanyi.hivatal@aok.pte.hu

BTK      |   btktomail@pte.hu

ETK      |   info@etk.pte.hu

GYTK   |   tanulmanyi.hivatal@aok.pte.hu

KPVK   |   kpvk.tanulmanyihivatal@pte.hu vagy kpvk.pecsitanulmanyi@pte.hu

KTK      |   ktk-to@pte.hu

MIK      |   tanulmanyi.csoport@mik.pte.hu

MK        |   https://www.art.pte.hu/adminisztracio/tanulmanyi_osztaly/munkatarsak_elerhetosegei

TTK       |  ttkto@gamma.ttk.pte.hu

 

Befizetési módok

A befizetési módokról részletesen az alábbi link alatt olvashat: 

https://kti.pte.hu/hu/befizetesi-modok

 

Diákigazolvány ügyintézés (ÁJK, ÁOK, BTK, GYTK, KTK)

A középiskolai diákigazolványa - ha nem kellett leadnia a korábbi oktatási intézményben - október 31-ig érvényes. Ettől függetlenül érdemes a felsőoktatási diákigazolvány igénylését minél hamarabb, akár a szorgalmi időszak első napjaiban elindítania, mert annak legyártása hosszú folyamat. 

Az új diákigazolvány igénylését követően – ha az igénylést az Oktatási Hivatal befogadta - utazási kedvezményre jogosító igazolást tudunk kiállítani az Ön részére. 

 

A diákigazolvány ügyintézésről részletesen az alábbi link alatt olvashat:

https://kti.pte.hu/hu/diakigazolvany-ugyintezes-0

Ügyfélszolgálatunkon a személyes ügyintézés csak a https://time.pte.hu/ oldalon történő előzetes időpontfoglalást követően lehetséges! 

 

Diákhitel ügyintézés

A diákhitel ügyintézésről részletesen az alábbi link alatt olvashat:

https://kti.pte.hu/hu/diakhitel-gyakran-ismetelt-kerdesek

 

Hallgatói képzési szerződés önköltséges hallgatóknak

Amennyiben Ön önköltséges finanszírozási formában kezdi meg tanulmányait, két eredeti példányban meg kell küldenie az Egyetem számára az aláírt hallgatói képzési szerződését. 

A szerződést a Neptunba belépve - a bal felső sarokban a megfelelő képzés kiválasztása után, a Tanulmányok/Hivatalos bejegyzések menüpont alatt, a képzési szerződés során állva, a + jelre kattintva a feltöltött dokumentumokon belül - töltheti le.

 

Kérjük, ha Ön az ÁJK, ÁOK, BTK, GYTK, KTK, MIK, vagy TTK hallgatója, a KTI ügyfélszolgálatára juttassa el a két példányban kinyomtatott és aláírt hallgatói képzési szerződést! 

 

Kérdés esetén az infokti@pte.hu e-mail címen állunk rendelkezésére. 

 

Igazolások kiállítása

 1. Utazási kedvezményre jogosító igazolás (ÁJK, ÁOK, BTK, GYTK, KTK)
  Amint az Oktatási Hivatal befogadta a diákigazolvány igénylését, utazási kedvezményre jogosító igazolást tudunk kiállítani Önnek. Kérjük, kövesse nyomon a diákigazolvány igénylésének folyamatát az alábbi link alatt leírt módon: diákigazolvány nyomon követés

  Az utazási kedvezményre jogosító igazolásának kiállítását az infokti@pte.hu email címen, vagy személyesen ügyfélszolgálatunkon is kérheti. Ügyfélszolgálatunkon a személyes ügyintézés csak a https://time.pte.hu/ oldalon történő előzetes időpontfoglalást követően lehetséges! Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy utazási kedvezményre jogosító igazolást kizárólag az ÁJK, BTK, ÁOK, GYTK és a KTK hallgatói részére áll módunkban kiállítani.
 2. Hallgatói jogviszony igazolás
  Kérjük, hogy hallgatói jogviszony igazolás ügyében lehetőség szerint szíveskedjen a kari Tanulmányi Osztályhoz fordulni! Amennyiben a kari Tanulmányi Osztályt nincs módja megkeresni, kérheti az igazolás kiállítását az infokti@pte.hu e-mail címen, vagy személyesen ügyfélszolgálatunkon is. Ügyfélszolgálatunkon a személyes ügyintézés csak a https://time.pte.hu/ oldalon történő előzetes időpontfoglalást követően lehetséges! Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy hallgatói jogviszony igazolást tanulmányaikat az ÁOK-n vagy a GYTK-n folytató hallgatók részére nem áll módunkban kiállítani.
 3. Pénzügyi igazolás
  Amennyiben pénzügyi tranzakciós (be- és kifizetési), vagy ösztöndíj igazolást szeretne igényelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az infokti@pte.hu email címen, vagy keressen fel minket személyesen az Ügyfélszolgálatunkon. Ügyfélszolgálatunkon a személyes ügyintézés csak a https://time.pte.hu/ oldalon történő előzetes időpontfoglalást követően lehetséges!
 4. Árvaellátási nyomtatvány kitöltése
  Árvaellátási nyomtatvány kitöltése minden esetben az ügyfélszolgálatunkon történik. Kérjük, hogy a https://time.pte.hu/ oldalon szíveskedjen időpontot foglalni! 

 

Kollégiumi ügyintézés

A kollégiumi jelentkezési folyamat a Neptunon zajlik. A pályázatot az Ügyintézés/Kollégiumi jelentkezés menüpont alatt tudja kitölteni és leadni. A jelentkezéshez ki kell választania a kívánt kollégiumot vagy kollégiumokat, és megadhatja azok rangsorát is. Ezt követően a Jelentkezés gombra kattintva töltheti ki a kollégiumi kérvényt, majd ennek leadásával véglegesítheti a jelentkezést. Jelentkezése akkor lesz érvényes, ha a kinyomatott kérvényt aláírva, a szükséges mellékletekkel együtt eljuttatja az EHÖK-nek (Egyetemi Hallgatói Önkormányzat).

 

Kollégiumi jelentkezéssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, forduljon az EHÖK-höz az alábbi email címen: kollegiumok.ehok@pte.hu.

 

Kurzusfelvétel

Elsőéves hallgatóként Ön csak a beiratkozást követően tudja felvenni a kurzusait. A kurzusfelvételi időszak karonként változó időintervallumokban kerül meghirdetésre. 

Az alábbi link alatt olvasható a tanév rendjének ütemezése a PTE karain: https://pte.hu/hu/oktatas/hallgatoi-informaciok/tanev-rendje

 

Neptun tanulmányi rendszer

A Neptun a PTE elektronikus tanulmányi rendszere, melyben naprakész nyilvántartást vezetünk a hallgatói tanulmányokról. Nem csupán a kurzusokat és vizsgaeredményeket rögzítjük ide, de a tanulmányi ügyintézésben – például a kérvények kezelésében, leadásában - és az oktatásban – a Neptun Meet Street virtuális terei – is segítséget nyújt.

Személyes adatainak aktualizálásáért, azok helyességéért minden esetben Ön felel.

 

A Neptunba személyre szóló, 6 karakterből álló egyedi azonosítójával (Neptun kód) és jelszavával tud belépni. Neptun kódját és hozzá tartozó jelszavát a felvételi határozat kiküldését követően küldjük el Önnek, miután felvételt nyert Egyetemünkre. A jelszót az első belépéskor meg kell változtatnia.

 

Nyomtatványok

A Központi Tanulmányi Iroda által használt nyomtatványokat az alábbi link alatt érheti el:

https://kti.pte.hu/hu/nyomtatvanyok

 

Ösztöndíjak

A Pécsi Tudományegyetemen tanulmányokat folytató hallgatók számára elérhető ösztöndíjakról részletesen az alábbi oldalon olvashat:

https://pte.hu/hu/felveteli/osztondijak-kollegiumok

 

Ügyfélszolgálat - KTI

Központi Tanulmányi Iroda (KTI) Ügyfélszolgálat

 

Személyes ügyintézés: 7622 Pécs, Dohány u. 1-3. (ÁJK „Z” épület alagsor)

Email cím: infokti@pte.hu

Levelezési cím: PTE RK OIG KTI 7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4. 

Telefonszám: 72/501-681

Ügyfélszolgálatunkon a személyes ügyintézés csak a https://time.pte.hu/ oldalon történő előzetes időpontfoglalást követően lehetséges!

 


  

GYIK

Eljárhat más is az ügyemben?

Meghatalmazással más személy is intézheti az Ön hallgatói ügyeit. A meghatalmazáson feltétlenül szerepelnie kell a meghatalmazó és a meghatalmazott, továbbá két tanú OLVASHATÓ adatainak (legalább név és lakcím) és aláírásának, valamint azon ügy/ügyek konkrét megnevezésének, melyekre a meghatalmazás kiterjed.

A meghatalmazás nyomtatvány diákigazolvány vagy diákigazolvány matrica átvételéhez a honlapunkon megtalálható: https://kti.pte.hu/sites/kti.pte.hu/files/files/Diakigazolvany/meghatalmazas_2122-2.pdf

 

Időpontfoglalás nélkül is tudok ügyet intézni a KTI Ügyfélszolgálatán?

Személyesen csak időpontfoglalás után tud ügyintézést folytatni a KTI Ügyfélszolgálatán. A time.pte.hu oldalon történt előzetes időpontfoglalást követően várjuk Önt a 7622, Pécs, Dohány u. 1-3. címen.

 

Nem sikerült bejelentkeznem a Neptun rendszerbe. Mit tegyek? 

Kérjük, ellenőrizze, hogy helyesen gépelte-e be a Neptun kódját és jelszavát. Ha a helyesen megadott adatokkal sem tud bejelentkezni, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot az infokti@pte.hu email címen. Amennyiben kitiltotta a rendszer, a neptun@pte.hu email címen keresse illetékes kollégánkat.

 

Nem találom a hallgatói képzési szerződést a Neptun rendszerben. Mitévő legyek?

Kérjük, jelentkezzen be a Neptun rendszerbe Neptun kódjával és jelszavával, majd a bal felső sarokban válassza ki a megfelelő képzést. Nyissa meg a Tanulmányok/Hivatalos bejegyzések menüt, álljon a hallgatói képzési szerződés sorra és kattintson a jobb oldalon található szürke négyzetben a fehér „+” jelre. A felugró szürke ablakban válassza ki a „Feltöltött dokumentum”-ot, majd kattintson a megjelenő pdf dokumentumra. 

Amennyiben ezt követően sem jár sikerrel, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén.

 

Hogyan tudok időpontot foglalni a KTI ügyfélszolgálatára? 

Kérjük, jelentkezzen be a https://time.pte.hu/ időpontfoglaló rendszerünkbe Neptun kódjával és a jelszavával. Belépést követően a bal felső sarokban a Foglalás menü alatt kiválaszthatja az ügytípust, majd lefoglalhatja az Önnek megfelelő szabad időpontot.

 

You shall not pass!