Igazolás utazási kedvezmény igénybevételéhez

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Felhívjuk a figyelmet, hogy 2024. március 1-től módosult 38/2024. (II.29.) Korm. rendelet a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről , változtak a hallgatói jogviszonyhoz kapcsolódó utazási kedvezmények.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatását a változásokról IDE kattintva olvashatja el. 

Fontosabb változások:

Nappali és esti tagozatos hallgatók utazási kedvezménye:

·         Helyközi közlekedésben 90%-os kedvezmény bérlet vásárlásra.
·         Helyközi közlekedésben a jegykedvezmény megszűnt.
·         Helyi közlekedésben bérletkedvezmény a helyi tömegközlekedési vállalat tájékoztatása szerint vehető igénybe.

 

Levelező tagozatos hallgatók utazási kedvezménye:

·         A korábbi, a hallgatói jogviszony alapján igénybe vehető utazási kedvezmény megszűnt. Amennyiben a hallgató még nem töltötte be a 25. életévét, akkor az életkor alapján 50%-os kedvezményű jeggyel utazhat a helyközi közlekedésben.

 

Távoktatás tagozatos hallgatók utazási kedvezménye:

·         A hallgatói jogviszony alapján igénybe vehető utazási kedvezmény a távoktatásra nem vonatkozik. Amennyiben a hallgató még nem töltötte be a 25. életévét, akkor az életkor alapján 50%-os kedvezményű jeggyel utazhat a helyközi közlekedésben.

 

 

Igazolás utazási kedvezmény igénybevételéhez

A diákigazolvány elkészültéig, folyamatban lévő diákigazolvány igénylés esetén, amennyiben a hallgató aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, jogosult a diákigazolványt helyettesítő igazolásra az utazási kedvezmény igénybevételéhez.

Amennyiben érvényes diákigazolvány igénylése van, akkor a diákigazolvány ügyintézés helyén igazolást kérhet az igazolvány elkészültéig.

Az igazolás a kiállítástól számított 60 napig érvényes. Amennyiben ezen idő alatt a diákigazolvány nem készül el, akkor újabb igazolás kérhető.

 

Szakmai gyakorlat idejére kiállítható igazolás

Nem a képzés helyén folytatott szakmai gyakorlat idejére az érvényes diákigazolványhoz a szakmai gyakorlat helyét tartalmazó igazolás kérhető. Az igazolás a diákigazolvánnyal együtt használható. Az igazolás 60 napig érvényes, a lejárat után újabb igazolás kérhető.

A szakmai gyakorlat helyét hivatalosan kell igazolnia a hallgatónak.

 

Kérem olvassa el legfrissebb hírünket az utazási kedvezmény igénybevételéhez használatos igazolásról, mivel a régi típusú igazolásokat csak 2017. november 12-ig fogadják el az utazási társaságok.

 

 

 

You shall not pass!