Diákhitel

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Diákhitel nyereményjáték

Ha van Diákhitel1 vagy Diákhitel2 szerződése, akkor itt a lehetőség, hogy a tanévet megkoronázza egy IPHONE 11 készülékkel. A részletekről ITT olvashat.

 


 

RENKDÍVÜLI HELYZET, tájékozódjon itt:

Diákhitel Központ honlapja

Diákhiel Központ a facebook-on

 

Június 30-ig igényelhető a kamatmentes Diákhitel Plusz

A Diákhitel Központ 2021. június 30-ig meghosszabbítja az általános hiteltörlesztési moratóriumot.

A Diákhitel Plusz 2021. június 30-ig igényelhető.

 

Jelentős és kedvező változások lépnek életbe a Diákhitel Központnál 2020. május 1-től a Kormány kihirdetett rendelete alapján. Május 1-től elérhető a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz. Augusztus 15-től több mint duplájára emeli a Kormány a Diákhitel1 havonta igényelhető összegét. Részletek a diakhitel.hu oldalon vagy az alábbi tájékoztatóban.

 

 


 

A Diákhitel, egy speciális, a felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára igényelhető alacsony kamat mellett nyújtott kölcsön. Célja, hogy azon fiataloknak nyújtson pénzügyi lehetőséget, akik diplomát szeretnének szerezni, de a tanuláshoz szükséges források csupán részben, vagy egyáltalán nem állnak rendelkezésükre. A hitel igényléséhez nincs szükség igazolt jövedelemre, nem kell kezes, sem egyéb fedezet.

 

Diákhitel1

A DH1 szabad felhasználású hitel.

Igényelhető havi rendszerességgel 15 forinttól maximum 150 ezer forintig részletekben, vagy félévente egy összegben, maximum 750 ezer forint egy szemeszterben. 2012. augusztus 15-től kötött hitelszerződéseknél egységesen – a felvett hitelösszegtől függetlenül – 6% a törlesztőrészlet mértéke.

Magasabb törlesztési hányada azoknak lehet, akik 2012. május 15-ét megelőzően kötöttek szerződést és nem igényelnek Diákhitel2-t.

 

Fontos változás, hogy a 2020/2021. tanév II. félévétől megszűnik az engedményezés lehetősége. A továbbiakban DH1-ből a költségtérítés/önköltség kiegyenlítését a hallgató saját maga tudja megtenni utalással, a hitel bankszámlájára érkezését követően. 

 

Diákhitel2

A DH2 kötött felhasználású hitel, csak képzési költségre fordítható. A DH2 közvetlen az Egyetemnek kerül átutalásra, így a hallgató direkt módon nem kerül kapcsolatba a hitelösszeggel. Az önköltséges képzésre felvételt nyert hallgató számára elérhető hitelnek nincs felső határa. Az igénylő maximálisan akkora összeget vehet fel, amekkora az intézmény felé fennálló fizetési kötelezettsége.

 

Diákhitel Plusz - 2021. június 30-al kivezetésre került a diákhitel konstrukciók közül

A Diákhitel Plusz ideiglenesen létrehozott hitelkonstrukció a kialakult pandémiás helyzetre való tekintettel. Ez egy egyszer igényelhető, szabad felhasználású hitel, aminek minimális összege 100.000 Ft, maximális összege 500.000 Ft.

 

A diákhitelről és annak feltételeiről bővebben a www.diakhitel.hu oldalon olvashat.

 

DIÁKHITEL HIRDETMÉNY

Ösztöndíj pályázat kiemelkedően teljesítő diákhiteles hallgatóknak a 2019/2020-as tanévre

Diákhitel1 külföldi részképzéshez

Tájékoztatás szerződéskötéshez hallgatói azonosítóval nem rendelkezőknek 

Ösztöndíj pályázat kiemelkedően teljesítő diákhiteles hallgatóknak a 2018/2019-es tanévre

Itt olvashatja a Diákhitel Központ Zrt. hirdetményét a 2018. július 1-től érvényes kamatlábakról és a felvehető hitelösszegekről.

Itt olvashatja a Diákhitel Központ Zrt. hirdetményét a 2018. január 1-től érvényes kamatlábakról és a felvehető hitelösszegekről.

Diákhitel igénylés szeptember 30-ig, 0% kamat. Olvasd el!

A Diákhitel Központ KÖKI Terminálon lévő ügyfélszolgálata bezár. Az Ügyfélszolgálatuk személyes elérhetőségéről itt olvashat.

Anyagi hozzájárulás költségeidhez. Olvasd el a hirdetményt.

Itt olvashatja a Diákhitel Központ Zrt. hirdetményét a 2017. július 1-től érvényes kamatlábakról és a felvehető hitelösszegekről.

Itt olvashatja a Diákhitel Központ Zrt. hirdetményét a 2017. január 1-től érvényes kamatlábakról és a felvehető hitelösszegekről.

 

 

 

You shall not pass!