Gyűjtőszámla

Nyomtatóbarát változatPDF változat

2021.07.12

Az egyetem jelenlegi gyűjtőszámlaszáma 2021. július 31-ével megszűnik. Kérem, hogy gyűjtőszámlás utalást július 31-e után csak akkor indítson, ha már ismertté vált az Egyetem új bankszámlaszáma.

Az új gyűjtőszámla száma 2021. augusztus 1-től: 11731001-23135392

 


 

 

Gyűjtőszámla

 

Neptunon keresztül többféle lehetőség van a fizetési kötelezettségek gyors és egyszerű kiegyenlítésére. Az egyik ilyen mód a gyűjtőszámlán keresztül történő utalás.

gyűjtőszámla azt jelenti, hogy a hallgató egy bankszámlára tetszőleges összegeket fizet be, melyek alapján a tanulmányi rendszer (TR) hallgatónként egyenleget képez. A hallgató ebből az egyenlegből gazdálkodhat, és a számára előírt befizetési kötelezettségeket rendezheti. A hallgató a kiegyenlítések során nem lépheti át a rendelkezésére álló, általa feltöltött egyenleget. Amennyiben az egyenleg nem kerül teljes mértékben felhasználásra a tanulmányok során, a jogviszony megszűnésekor vagy időközben, hallgatói kérésre , visszautalható a rendelkezésre álló összeg.

A web-es felületre belépést követően a felső menüsoron a “Pénzügyek” fülre kattintva, a “Befizetés” lehetőséget választva listázhatók a kiegyenlítésre váró tételek. Amennyiben a gyűjtőszámlára korábban már utalt összeget, akkor annak erejéig teljesítheti a fizetési kötelezettségét.

A gyűjtőszámlán keresztül történő utalás nagy előnye, hogy a gyűjtőszámlára utalt összeg felett már az utalást követő banki nap délutánján rendelkezhet (hétvégén teljesített utalás esetén a 2. munkanaptól). A Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 47/B § (6) bekezdése értelmében a lejárt fizetési határidejű kiírást a gyűjtőszámláról automatikusan kiegyenlíti a PTE, amennyiben a teljes összegre van fedezet.

 

Ha a gyűjtőszámlára korábban már utalt összeget, akkor a Pénzügyek / Befizetés menüponton a szűrési feltételek (félév, státusz) fölött megjelennek a gyűjtőszámlával kapcsolatos információk (gyűjtőszámla száma, egyenleg).

 

 

Gyűjtőszámla feltöltése

A gyűjtőszámla feltöltéséhez az Egyetem OTP-nél erre a célra nyitott számlájára szükséges utalni.

Számlaszám: 11731001-23135392

A számlára rózsaszín csekken is lehetőség van befizetni, azonban ennek beazonosítása automatikusan nem lehetséges, ezért kérjük, hogy ilyen jellegű befizetésének a tényét minden esetben jelezze az infokti@pte.hu email címen. A rózsaszín csekken történő befizetés rögzítésének átfutási ideje hosszabb, mint a gyűjtőszámlára történő közvetlen utalásé.

 

Az utalás során mindenképpen meg kell adni a Neptun kódot annak érdekében, hogy az összeg az utalás elindítását követő banki napon megérkezzen a gyűjtőszámlára. A közleménybe az „NK-„ rövidítés után kell beírni a Neptun kódot (például: NK-N3PT0N). Egyéb azonosító adat (például jogcím) megadására ebben az esetben nincs szükség.

Amennyiben a gyűjtőszámlára utalt összeg nem rendelhető hallgatóhoz, akkor az visszautalásra kerül arra a bankszámlára, amelyről az utalást indították.

 

FONTOS:

Kérjük, hogy a gyűjtőszámlára csak hallgató utaljon. A céges befizetést vissza kell fordítanunk. Amennyiben cég utal, akkor használja az Egyetem főszámlaszámát, ami a kiállított számlán is szerepel.

Kérjük, hogy gyűjtőszámlára csak forintban történjen az utalás. Amennyiben mégis devizában indított összeg érkezik, akkor az ahhoz kapcsolódó banki költség rendezése után az utalást vissza kell fordítanunk az utalónak.

 

Befizetés

A befizetéshez a megszokott módon ki kell jelölni a kiegyenlíteni kívánt tételt, majd a Befizet gombra kell kattintani.

 

Megerősítő kérés érkezik.

 

Az igenre kattintva az oldal a befizetési mód választó ablakhoz navigál, amelyben megadhatjuk, honnan kívánjuk a befizetést megtenni. Gyűjtőszámlás befizetés esetén a Gyűjtőszámlás fizetés módot kell választani, és hozzá megadni a legördülő mező segítségével azt a számlát, amelyről a befizetést végre kívánjuk hajtani.

 

A Befizet gombra kattintva visszajelző üzenet tájékoztat a tétel kiegyenlítéséről, illetve érdemes ellenőrizni a Pénzügyek / Befizetések menüponton a frissen kiegyenlített tétel státuszának változását.

 

 

Automatikus teljesítés

A Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 47/B § (6) bekezdése értelmében a lejárt fizetési határidejű kiírást a gyűjtőszámláról automatikusan kiegyenlíti a PTE, amennyiben a teljes összegre van fedezet.

Visszautalás gyűjtőszámláról

A “Tranzakciós lista” felületen egy szűrhető listában megtekinthető az összes korábbi pénzügyi tranzakció adata. Amennyiben nincs lejárt fizetési határidejű tartozás a tanulmányi rendszerben, lehetőség van a felgyűlt egyenleg visszautalását kérni egy írásbeli kérelem Központi Tanulmányi Irodára való benyújtásával. Visszautalni a Neptunban alapértelmezett bankszámlára lehet. A visszautalást az Egyetemnek jóvá kell hagynia, ezért az a visszautalás gomb megnyomását követően nem automatikus.

 

 

 

You shall not pass!