Tájékoztatás diákigazolvány ügyintézés változásáról

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Tisztelt Hallgató!

 

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a 2018. május 24-i Szenátusi ülésen elfogadásra került az új diákigazolvány szabályzat, amelyet az alábbi linkre kattintva elolvashat:

(https://pte.hu/sites/pte.hu/files/files/Adminisztracio/Szabalyzatok_utasitasok/Hat_Es_Egyeb_Sz/diakigazolvanyszabalyzat20180524.pdf )

 

A szabályzat értelmében a 2018/2019. tanévtől kezdve egységes, PTE szintű diákigazolványok lesznek. Ennek a lényege, hogy a diákigazolványokat nem különítjük el Karonként, csak képzési helyenként. Amennyiben Önnek még régi típusú igazolványa van, melyen a jogviszonyt igazoló intézménynél a Kar megnevezése is szerepel, folyamatos jogviszony esetén azt továbbra is tudja majd használni, azonban a következő tanévtől kezdve arra már egységes, PTE megnevezésű érvényesítő matrica fog kerülni.

 

Azon hallgatók, akiknek a 2017/2018. tanévben megszűnik a jogviszonyuk, és másik Karon folytatják tanulmányaikat, új diákigazolványt kell igényelniük, melyen a jogviszonyt igazoló intézménynél már csak a PTE fog szerepelni.

 

Felhívom figyelmét, hogy fenti módosítások hivatali rendszerben történő átvezetése miatt az idei tanévben már nem indítunk új diákigazolvány igénylést. Amennyiben a diákigazolványát elveszti, akkor rögzítsen egy új igénylést a Neptunban, írja ki és fizesse be a 3500 Ft-os eljárási díjat a matrica elvesztése miatt, s az eddig megszokott módon, kérjen igazolást az utazási kedvezmény igénybevételéhez. Felhívom figyelmét, hogy a rendszer éles átállítása miatt 2018. július 1-től várhatóan néhány napig nem lesz módunk igazolást kiállítani, ebben az időszakban a diákigazolvány ügyintézés szünetel.

 

Amennyiben fentiekkel kapcsolatban kérdése merülne fel, akkor kérjük keresse azon szervezeti egységet, ahol eddig intézte a diákigazolványával kapcsolatos ügyeket.

 

Tisztelettel:

 

Csukáné Jäckl Ildikó

irodavezető

Központi Tanulmányi Iroda

 

rovat: 
You shall not pass!