Diákhitel

Nyomtatóbarát változatPDF változat

RENKDÍVÜLI HELYZET, tájékozódjon itt:

Diákhitel Központ honlapja

Diákhiel Központ a facebook-on

Meghosszabbítva a Diákhitel1 (szabadfelhasználású) diákhitel szerződéskötésének határideje 2020. március 27-ig. Az ezen időpontig Neptunon keresztül, ügyfélkapus hozzáféréssel igényelt szerződések még az április 15-i diákhitel teljesítéssel utalásra kerülnek. 

 

Jelentős és kedvező változások lépnek életbe a Diákhitel Központnál 2020. május 1-től a Kormány kihirdetett rendelete alapján. Május 1-től elérhető a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz. Augusztus 15-től több mint duplájára emeli a Kormány a Diákhitel1 havonta igényelhető összegét. Részletek a diakhitel.hu oldalon vagy az alábbi tájékoztatóban.

 

 


 

A Diákhitel, egy speciális, a felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára igényelhető alacsony kamat mellett nyújtott kölcsön. Célja, hogy azon fiataloknak nyújtson pénzügyi lehetőséget, akik diplomát szeretnének szerezni, de a tanuláshoz szükséges források csupán részben, vagy egyáltalán nem állnak rendelkezésükre. A hitel igényléséhez nincs szükség igazolt jövedelemre, nem kell kezes, sem egyéb fedezet.

 

Diákhitel1

A DH1 szabad felhasználású hitel.

Igényelhető havi rendszerességgel 15, 21, 25, 30, 40 vagy 50 ezer forintos részletekben, vagy félévente egy összegben, maximum 250 ezer forint egy szemeszterben. 2012. augusztus 15-től kötött hitelszerződéseknél egységesen – a felvett hitelösszegtől függetlenül – 6% a törlesztőrészlet mértéke.

Magasabb törlesztési hányada azoknak lehet, akik 2012. május 15-ét megelőzően kötöttek szerződést és nem igényelnek Diákhitel2-t.

DH1 szerződés megkötésével a költségtérítés/önköltség megfizetésének módja lehet az engedményezés. Ebben az esetben engedményezési adatlapot kell kitölteni. Az engedményezésről bővebben ITT olvashat.

 

Diákhitel2

A DH2 kötött felhasználású hitel, csak képzési költségre fordítható. A DH2 közvetlen az Egyetemnek kerül átutalásra, így a hallgató direkt módon nem kerül kapcsolatba a hitelösszeggel. Az önköltséges képzésre felvételt nyert hallgató számára elérhető hitelnek nincs felső határa. Az igénylő maximálisan akkora összeget vehet fel, amekkora az intézmény felé fennálló fizetési kötelezettsége.

 

Nyelvtanulási diákhitel

A Nyelvtanulási Diákhitel a hallgatói hitel azon része, amely idegennyelv-tanulás és nyelvvizsga bizonyítványszerzés céljából vehető igénybe. Azok az aktív vagy passzív jogviszonyú, illetve abszolutóriumot tett, de nyelvvizsga hiányában oklevéllel nem rendelkező hallgatók vehetik fel, akiknek a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvből vagy nyelvekből még nincs nyelvvizsgája, vagy meglévő nyelvvizsga esetén a nyelvvizsga szintje nem elegendő a diploma megszerzéséhez. Bővett tájékoztatást ITT olvashat.

 

A diákhitelről és annak feltételeiről bővebben a www.diakhitel.hu oldalon olvashat.

 

DIÁKHITEL HIRDETMÉNY

Ösztöndíj pályázat kiemelkedően teljesítő diákhiteles hallgatóknak a 2019/2020-as tanévre

ÚJ! Diákhitel1 külföldi részképzéshez

Tájékoztatás szerződéskötéshez hallgatói azonosítóval nem rendelkezőknek 

Ösztöndíj pályázat kiemelkedően teljesítő diákhiteles hallgatóknak a 2018/2019-es tanévre

Itt olvashatja a Diákhitel Központ Zrt. hirdetményét a 2018. július 1-től érvényes kamatlábakról és a felvehető hitelösszegekről.

Itt olvashatja a Diákhitel Központ Zrt. hirdetményét a 2018. január 1-től érvényes kamatlábakról és a felvehető hitelösszegekről.

Diákhitel igénylés szeptember 30-ig, 0% kamat. Olvasd el!

A Diákhitel Központ KÖKI Terminálon lévő ügyfélszolgálata bezár. Az Ügyfélszolgálatuk személyes elérhetőségéről itt olvashat.

Anyagi hozzájárulás költségeidhez. Olvasd el a hirdetményt.

Itt olvashatja a Diákhitel Központ Zrt. hirdetményét a 2017. július 1-től érvényes kamatlábakról és a felvehető hitelösszegekről.

Itt olvashatja a Diákhitel Központ Zrt. hirdetményét a 2017. január 1-től érvényes kamatlábakról és a felvehető hitelösszegekről.

 

 

 

You shall not pass!