Egyéb

Tájékoztatás diákigazolvány ügyintézés változásáról

Tisztelt Hallgató!

 

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a 2018. május 24-i Szenátusi ülésen elfogadásra került az új diákigazolvány szabályzat, amelyet az alábbi linkre kattintva elolvashat:

(https://pte.hu/sites/pte.hu/files/files/Adminisztracio/Szabalyzatok_utasitasok/Hat_Es_Egyeb_Sz/diakigazolvanyszabalyzat20180524.pdf )

 

A szabályzat értelmében a 2018/2019. tanévtől kezdve egységes, PTE szintű diákigazolványok lesznek. Ennek a lényege, hogy a diákigazolványokat nem különítjük el Karonként, csak képzési helyenként. Amennyiben Önnek még régi típusú igazolványa van, melyen a jogviszonyt igazoló intézménynél a Kar megnevezése is szerepel, folyamatos jogviszony esetén azt továbbra is tudja majd használni, azonban a következő tanévtől kezdve arra már egységes, PTE megnevezésű érvényesítő matrica fog kerülni.

 

Azon hallgatók, akiknek a 2017/2018. tanévben megszűnik a jogviszonyuk, és másik Karon folytatják tanulmányaikat, új diákigazolványt kell igényelniük, melyen a jogviszonyt igazoló intézménynél már csak a PTE fog szerepelni.

 

Felhívom figyelmét, hogy fenti módosítások hivatali rendszerben történő átvezetése miatt az idei tanévben már nem indítunk új diákigazolvány igénylést. Amennyiben a diákigazolványát elveszti, akkor rögzítsen egy új igénylést a Neptunban, írja ki és fizesse be a 3500 Ft-os eljárási díjat a matrica elvesztése miatt, s az eddig megszokott módon, kérjen igazolást az utazási kedvezmény igénybevételéhez. Felhívom figyelmét, hogy a rendszer éles átállítása miatt 2018. július 1-től várhatóan néhány napig nem lesz módunk igazolást kiállítani, ebben az időszakban a diákigazolvány ügyintézés szünetel.

 

Amennyiben fentiekkel kapcsolatban kérdése merülne fel, akkor kérjük keresse azon szervezeti egységet, ahol eddig intézte a diákigazolványával kapcsolatos ügyeket.

 

Tisztelettel:

 

Csukáné Jäckl Ildikó

irodavezető

Központi Tanulmányi Iroda

 

rovat: 

Ügyfélszolgálat nyitva tartása vizsgaidőszakban

Tisztelt Hallgató!

 

 

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a Központi Tanulmányi Iroda (KTI) ügyfélszolgálata a vizsgaidőszakban 2018. május 14-től és a nyár folyamán az alábbiak szerint tart nyitva:

 

hétfőtől-csütörtökig 8-15 óráig (ebédidő: 1200-1230)

pénteken 8-12 óráig

 

Amennyiben kérdése, kérése van, akkor a megszokott módon az infokti@pte.hu e-mail címen, valamint a 72/501-681-es telefonszámon állunk szíves rendelkezésére.

 

Megértését köszönöm!

 

 

Sikeres vizsgaidőszakot és élményekben gazdag nyarat kívánok!

 

 

Üdvözlettel:

 

 

Csukáné Jäckl Ildikó

irodavezető

Központi Tanulmányi Iroda

rovat: 

Ösztöndíj pályázat kiemelkedően teljesítő diákhiteles hallgatóknak a 2018/2019-es tanévre

Ösztöndíj pályázat kiemelkedően teljesítő diákhiteles hallgatóknak

Páratlan lehetőség és havi 70 ezer forint egy tanéven keresztül

 

A Diákhitel Központ harmadik alkalommal hirdeti meg Ösztöndíj Pályázatát minden olyan 45 év alatti, nappali tagozatos, aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistának, főiskolásnak, aki hatályos Diákhitel szerződéssel rendelkezik. A jelentkezés feltétele többek között az is, hogy az adott hallgatónak legyen már legalább két lezárt féléve. Nyelvvizsgák, kutatói munka, közéleti tevékenység és sport eredmény plusz pontokat hozhat. A 14 győztes pályázó a 2018/19-es tanévben összesen 700 ezer, vagyis 10 hónapon keresztül havi 70 ezer forintot kap.

Az általános pályázati feltételek között szerepel még a magyar állampolgárság, illetve két lezárt félévben a legalább 4,00-es korrigált kreditindex is. Az érvényes pályázathoz be kell nyújtani egy bemutatkozó levelet, a Diákhitel szerződésének szerződésszámát (Diákhitel1 vagy Diákhitel2), a tanulmányi átlagot igazoló index-másolatot, illetve a plusz pontokat igazoló dokumentumokat. A Diákhitel Központ 2018. május 4-ig várja a hallgatók jelentkezését. A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú szakmai bizottság, a Diákhitel Szakmai Grémium értékeli, és javaslatot tesz a nyertesekre, az objektivitást szem előtt tartó értékelési szempontrendszer alapján. A Diákhitel Szakmai Grémium tagjai: dr. Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, Szvetelszky Zsuzsanna, szociálpszichológus és Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.

 

A Diákhitel Központ tavalyi pályázatára több mint 300 hallgató jelentkezett, az ösztöndíjasok között olajmérnököt, biológust, fizikust, jogász hallgatót, vidéki és fővárosi, első és másod, diplomást is díjazott a Társaság. A nyertesek közül többen Köztársasági Ösztöndíjasok, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia előkelő helyezettjei, társ- vagy önálló szerzők, tudományos kutatások résztvevői voltak.  

 

Részletek: http://www.diakhitel.hu/osztondijpalyazat

rovat: 

Ügyfélszolgálat március 29-én 12 órakor bezár

Tisztelt Hallgató!

 

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a Központi Tanulmányi Iroda ügyfélszolgálata 2018. március 29-én (csütörtök) 12 órakor bezár.

 

Kérjük, hogy hivatalos ügyei intézése során erre legyen tekintettel!

 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

 

a Központi Tanulmányi Iroda munkatársai

 

rovat: 

Ügyfélszolgálatunk szombaton fél kettőig lesz elérhető

Tisztelt Hallgató!

 

A Központi Tanulmányi Iroda Ügyfélszolgálata 2018. március 10-én (szombaton) is várja a hallgatókat. Ezen a napon is érvényesítjük a diákigazolványokat az ÁJK, ÁOK, BTK, GYTK, KTK hallgatói számára.

 

Az Ügyfélszolgálat ezen a napon reggel 8 órától délután 13:30 óráig lesz nyitva.

 

Központi Tanulmányi Iroda

rovat: 

DH2 beállítás a Neptunban 2018-ban

Tisztelt Hallgató!

 

Amennyiben a 2017/2018. tanév II. félévében az önköltséget részben vagy egészben Diákhitel 2-ből (DH2) szeretné kiegyenlíteni a beállításokat 2018. január 8-tól tudja megtenni.

 

A beállításhoz szükséges, hogy az Ön képzéshez hozzá legyen rendelve a 2017/2018. II. félév és rendelkezzen a félévre önköltség kiírással.

 

Központi Tanulmányi Iroda

rovat: 

VÁLTOZÁS A BEFIZETÉSEK FELDOLGOZÁSÁBAN

Tisztelt Hallgató!

 

Ezúton szeretném felhívni szíves figyelmét, hogy a Magyar Államkincstár az év utolsó napjaiban bankszünnapot tart, így a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) változik a befizetések feldolgozási ideje.

 

Kérem, amikor a fizetési módok közül választ, a következőket vegye figyelembe:

  • pénztárban valuta befizetésére az idei évben 2017. december 15-ig van lehetőség;
  • a pénztárak 2017-ben utoljára december 20-án lesznek nyitva;
  • a Szántó Kovács János utcában található pénztár az előzetes információk szerint 2018. január 2-án nyit;
  • 2017. december 19-től a PTE bankszámlájára utalt összegek Neptunba történő rögzítése a megszokottnál hosszabb időt vehet igénybe;
  • forintban kiírt összegek teljesítése esetén kérjük ebben az időszakban részesítse előnyben a bankkártyás fizetési módot;
  • amennyiben gyűjtőszámlára utal, akkor a közleményrovatban a Neptun kódját szíveskedjen feltűntetni: NK-…………………… .

 

Tájékoztatom továbbá, hogy 2018. január 2-től a befizetések Neptunban történő rögzítése ismét a megszokott rendben zajlik majd.

 

Kérdés esetén a megszokott elérhetőségeken állunk szíves rendelkezésére.

 

Üdvözlettel:

 

Csukáné Jäckl Ildikó

irodavezető

 

 

rovat: 

Oldalak

Feliratkozás RSS - Egyéb csatornájára
You shall not pass!